LOOPBAAN

 

 

Een groot deel van je leven ben je aan het werk, dan wil je werk doen waar je plezier in hebt, dat bij je past en waarin je je kunt blijven ontwikkelen.

Omdat de arbeidsmarkt voortdurend verandert is het belangrijk dat je je als medewerker regelmatig afvraagt wat dat betekent voor jouw functie en loopbaan. Misschien moet je nieuwe kennis, vaardigheden en talenten ontwikkelen om aan te kunnen blijven sluiten bij de behoefte van de arbeidsmarkt en de organisatie waar je werkt.

Organisaties en werknemers trekken daarin steeds vaker gezamenlijk op, ieder vanuit zijn eigen rol en verantwoordelijkheid. Als organisatie bepaal je waar je naartoe wilt en zet je de stip op de horizon. Als medewerker bepaal je of je daarin meegaat en wat je nodig hebt om daar te komen. Persoonlijk leiderschap, vitaliteit en loopbaanmanagement helpen je om de regie daarin te nemen en te houden. 

Voor organisaties is het belangrijk om de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt te volgen en de effecten daarvan te integreren in Organisatie en HR beleid en instrumenten. Veranderingen in de externe omgeving hebben veel invloed op onder andere werving & selectie, loopbaanmanagement, vitaliteitsmanagement en arbeidsvoorwaarden. Met de juiste interventies kan je als organisatie het verschil maken en onderscheidend zijn in bijvoorbeeld employer branding. 

Het programma Vitalere voor individuele medewerkers en Vitalere Company voor organisaties, helpen om de verschillende processen  binnen duurzame inzetbaarheid te faciliteren. Meer informatie hierover lees je op de pagina Vitalere.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Neem contact op voor een afspraak!

Wat zet jou in je kracht en hoe bereik je dat?
Tarieven Contact