Talentmanagement

 

 

 

 

 

WERKGEVERS VERLEGGEN HUN FOCUS STEEDS VAKER VAN VINDEN NAAR VERBINDEN

De Talent Motivatie Analyse (TMA) als middel voor de Employee journey

 

De employee journey is de reis die medewerkers maken binnen de organisatie: vanaf het moment dat ze voor het eerst contact hebben met de organisatie tot en met het moment dat ze de organisatie verlaten. In die tussenliggende periode gebeurt er veel, om talenten aan je organisatie te verbinden is het belangrijk om regelmatig in gesprek te gaan over de ontwikkelwensen en mogelijkheden van de medewerker en hen daarin te faciliteren. 

 

De kracht van de Talent Motivatie Analyse (TMA) 

Regelmatig met elkaar in gesprek gaan is essentieel om te weten wat er bij medewerkers leeft. Zitten ze goed in hun vel, halen ze voldoening uit hun werk, past de functie nog bij wat er van ze gevraagd wordt, en wat te denken over het potentieel? Vraag je niet teveel van ze of blijven hun talenten juist onder de oppervlakte en worden ze onvoldoende benut? Hoe kom je daar op tijd achter en, niet onbelangrijk, waar haal je de tijd vandaan om daarmee aan de slag te gaan?

De TMA is een gedegen HR instrument dat je helpt om al deze vragen te beantwoorden. De TMA legt vanuit positief perspectief drijfveren, competenties en talenten van medewerkers bloot en laat zien in welke functie en context zij goed tot hun recht komen, wat hun ontwikkelbehoefte en -potentieel is en hoe zij en de organisaties dit optimaal in kunnen zetten. Dat is winst voor beide partijen. Want medewerkers die kunnen doen waar ze goed in zijn en daar voldoening uit halen voelen zich verbonden met hun werk en de organisatie daardoor blijft waardevolle kennis en ervaring voor de organisatie behouden. 

De TMA is van toegevoegde waarde binnen verschillende HR disciplines zoals werving en selectie, personeelsplanning en management development (MD) programma’s. Als loopbaaninstrument is het een goede aanvulling op Vitalere, het programma voor duurzame inzetbaarheid van medewerkers. 

Jolanda Schut is gecertificeerd TMA professional. Zij kan TMA analyses afnemen en je adviseren over de vele mogelijkheden van dit instrument, zowel particulier als voor organisaties.

 

 

 

De TMA biedt veel mogelijkheden als onderdeel van HRM en HRD beleid bij vragen rondom werving en selectie, persoonlijke ontwikkeling, employability, re-integratie, outplacement,  interne Mobiliteit en talentmanagement.

Wil je weten hoe, kijk dan op de website https://www.tma.nl/nl/ . Bekijk een voorbeeld rapportage van de TMA via https://www.tma.nl/nl/tma-rapporten/? 

 

 

 

 

 

 

 

Referentie

Jolanda heeft een prima workshop gegeven over Talentmanagement. Zij gaf praktische oefeningen, die mij een nieuwe aanzet gaven om verder te onderzoeken welke kwaliteiten eigenlijk ten grondslag liggen aan de competenties die ik wil inzetten. En hoe ik mijn kwaliteiten ook op andere gebieden zou kunnen inzetten.            

 

 

Overige informatie

Kijk voor informatie over onze privacy policy, de algemene voorwaarden en vergoedingsmogelijkheden op de pagina tarieven.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Neem contact op voor een afspraak!

Wat zet jou in je kracht en hoe bereik je dat?
Tarieven Contact