Vitalere-coaching

 

Vitaliteitscoaching – Leefstijlcoaching – Vitalere-coaching 

 

Vitaliteitscoaching wordt vaak in een adem genoemd met Leefstijlcoaching maar er is wel een verschil, dat wordt hierna uitgelegd:

Leefstijlcoaching richt zich over het algemeen op de gebieden die met je lichamelijke gezondheid te maken hebben, zoals voeding, beweging, rust en ontspanning. Maar er zijn meer gebieden die ervoor zorgen of je vitaal bent en lekker in je vel zit, dat vind je terug bij, 

Vitaliteitscoaching, hierin is naast leefstijl ook aandacht voor het gebied van mentale gezondheid. Daarin wordt er gekeken naar wat jij belangrijk vindt in je leven, welke keuzes je maakt, wie jij bent als persoon, wat je van jezelf laat zien aan je omgeving. 

 

Vitalere-Coaching

Vitalere-coaching is gericht op Duurzame inzetbaarheid. Hierbij gaat het naast leefstijl- en vitaliteitscoaching ook over het gebied Werk. Het gaat dan bijvoorbeeld over zaken als hoe je je werk ervaart, of je voldoende tijd hebt om je werk uit te voeren maar ook of je je prettig voelt in de organisatie waar je werkt en of je ontwikkelmogelijkheden hebt. 

Bij Vitalere-coaching vormen de Vita-values en de Vitalere checklist het uitgangspunt bij de coaching.

Bij het onderdeel Vita-values onderzoek je waarden en drijfveren die je inzicht geven wat jij belangrijk vindt in je leven, waarom dat zo belangrijk is en hoe je daar nu invulling aan geeft. Als je waarden en je leefstijl niet met elkaar matchen kan dat zorgen voor innerlijke conflicten waardoor je uit balans raakt, niet lekker in je vel zit en geen plezier hebt in je werk. 

De Vitalere checklist is aanvullend op de Vita-values. De antwoorden op de 48 vragen laten zien waarmee je in je kracht staat en welke gebieden extra aandacht nodig hebben. Omdat je daarbij verbinding maakt met je waarden kom je (weer) in balans, versterk jezelf en kan je keuzes maken waarmee je richting geeft aan en regie houdt over je loopbaan. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Neem contact op voor een afspraak!

Wat zet jou in je kracht en hoe bereik je dat?
Tarieven Contact