Vitaliteitsmanagement

 

 

Hoe maak je vitaliteit tot een speerpunt van je organisatie?

 

Je weet dat vitaliteit belangrijk voor gezonde en duurzaam inzetbare medewerkers en hebt daar ook al concrete stappen in gezet. Zo is er gratis fruit beschikbaar, zijn de snacks in de kantine (deels) vervangen door gezonde alternatieven en staat er een tafeltennistafel waar medewerkers zich tijdens de lunchpauze al lekker op uit leven. Een prima begin om de aandacht voor een gezonde leefstijl te stimuleren maar hoe maak je vitaliteit ook tot een speerpunt van je medewerkers?

Begin bij het begin met de volgende vragen:

  • Waarom willen we aan de slag met Vitaliteit?
  • Waar staan we nu?
  • Waar willen we naartoe?
  • Wanneer willen we daar zijn?
  • Hoe bereiken we dat?
  • Wat hebben we daarvoor nodig?
  • Wie begeleidt dat proces?

In een of meerdere gesprekken gaan we hier samen mee aan de slag. Je ontwikkelt beleid een visie en missie, je krijgt inzicht in waar je als organisatie staat en wat je wilt bereiken. Vervolgens kunnen de juiste acties en HR instrumenten ingezet worden en volgt de vraag: Hoe krijgen we de medewerkers hierin mee? 

 

Maak van Vitaliteit een gezamenlijke missie

Werken aan vitaliteit is werken aan gedragsverandering. Daarbij is het principe “Goed voorbeeld doet goed volgen” een belangrijke voorwaarde. Door als directie en management zelf regelmatig te laten zien wat je bedoeling is en wat je van medewerkers verwacht, ben je geloofwaardig waardoor zij open staan en bereid zijn om je voorbeeld te volgen. Samen werken, evalueren en successen vieren zorgt voor verbinding en betrokkenheid, het schept een band en bepaalt voor een aanzienlijk deel het succes van het resultaat dat jij wilt bereiken. 

Vitalere ondersteunt hierbij en maakt van vitaliteit een gezamelijke missie! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Neem contact op voor een afspraak!

Wat zet jou in je kracht en hoe bereik je dat?
Tarieven Contact