Stress? Overspannen?
Burn-out?
Kom in je veerkracht.

Stress. Het klinkt misschien gek, maar we hebben het nodig. Al is het maar om snel weg te kunnen rennen voor die gevaarlijk grommende hond die zijn tanden aan je laat zien. Zodra de hond uit beeld is, is de stress weer snel voorbij. Dat noemen we gezonde stress. Maar wat als de stress niet zomaar weggaat? Omdat je veel op je bordje hebt
liggen? Omdat je je zorgen maakt? Omdat je hoge eisen aan jezelf stelt of omdat je werkdruk hoog is?

Je hebt een druk leven met een volle agenda. Eigenlijk is het te veel maar ach, je zet toch nog even door want dan ben je klaar en dat geeft je een lekker gevoel. Tegen beter weten in ga je door en door en door….. De signalen van vermoeidheid negeer je want het werk moet tenslotte af. Je neemt je verantwoordelijkheid, je wilt anderen niet teleurstellen en ach, het is bijna weekend; dan kun je weer even bijtanken. Toch…?

Zo ontstaat chronische stress met risico op overspannenheid en burn-out. Loop jij tegen je grenzen aan? Heb je hulp nodig? Wacht niet te lang en neem contact op dan maken we samen een plan. Ik werk hiervoor met de CSR-methode. Hierover lees je meer in mijn blog.